Home Këshilla Disa fakte në lidhje me dëshpërimin

Disa fakte në lidhje me dëshpërimin

97 views
0
SHARE

Shih disa fakte në lidhje me dëshpërimin

I lexova disa pjesë të librit “Elimino stresin dhe nisu drejt diçkaje më të mirë”, të doktor Eduard Podolski. Tani do t’i transmetoj vetëm disa tituj nga ky libër, që duke u bazuar në të t’i shtrosh vetes disa pyetje.

– Çfarë probleme shkakton stresi në zemër?

– Stresi ngritë shtypjen e gjakut.

– Stresi është gjithashtu, shkaktar i reumatizmit.

– Zvogëloi brengat tua për shkak të lukthit.

– Si ndikon stresi në fenomenin e etheve.

– Stresi dhe gjëndra tiroide.

– Diabeti dhe stresi.

Doktori Karl Maninger, specialist për psikologji, në librin e tij “Njeriu kundër shpirtit të vet” pohon: “Doktor Maningeri nuk do t’u ofrojë ndonjë rregull që do t’u ndihmojë si të mbroheni nga stresi, por një raport tmerrues se si shkatërrohen trupat tanë për shkak të stresit, lakmisë, brengave dhe frikës.”

Një ilaç i përsosur kundër stresit dhe shqetësimit, e për zemër të pabrenga, fshihet në ajetin ku Allahu thotë: “…dhe ata që ua falin njerëzve.”

Kjo këshillë universale do t’na ndihmojë të qetësohemi, lumturohemi, si dhe të kemi kokën e gjoksin e pastër.

Prefekti i qytetit francez Bordo, njëkohësisht edhe filozof i njohur, Monten duke iu drejtuar qytetarëve të vet u kishte thënë: “Do të doja që t’i largoj me dorë problemet tuaja, por për këtë në shpirt nuk kam kurrfarë vizioni.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here