Home Këshilla Cka të pish në mëngjes në lukth të zbrazët ? Ja cka...

Cka të pish në mëngjes në lukth të zbrazët ? Ja cka bënte Muhamedi alejhi selam

0 views
0
SHARE

Cka të pish në mëngjes ? Ja cka bënte Muhamedi alejhi selam

Gjithashtu i Dërguari i Allahut {paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të} e kishte zakon ndonjëherë të pinte mjaltë të tretur në një gotë me ujë sapo të zgjohej në mëngjes me lukth të zbrazët. Një zakon i tillë ka dobi të shumëfishta dhe sekrete të shumta.

Ibnu Xhuraixhi {Allahu e mëshiroftë} ka thënë: “Hani mjaltë, sepse ai është mjet i mirë për forcim [tonik]”. Imam Bukhariu {Allahu e mëshiroftë} e ka klasifikuar mjaltin si ilaç.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here