Home Këshilla Burimi për recetën e mënjanimit dhe shfuqizimit të magjisë

Burimi për recetën e mënjanimit dhe shfuqizimit të magjisë

0 views
0
SHARE

Burimi për recetën e mënjanimit dhe shfuqizimit të magjisë është transmetuar
autentikisht nga Pejgamberi (salallahu alejhi ue selam) në el-Buhari [nr.5765] kur ai
[sallallahu alejhi ue selam] e largoi magjinë që i ishte bërë atij nga Lubeid Ibn E’sem, një
njeri prej Benu Zurejk i cili ishte aleat i Çifutëve, ndërsa gjendej në mesin e muslimanëve
si hipokrit.

Magjia qe vendosur në krehësin e tij dhe në qimet në krehër – që janë qimet
që bien nga koka apo mjekra gjatë krehjes – në lëkurën e polenin të palmës mashkullore
të hurmës nën gurin e bunarit – që është një gur i cili vendoset në maje të bunarit dhe
s’mund të çrrënjoset, dhe nganjëherë gjendet në fund të bunarit – në bunarin e
Dheruanit. Kështu që Pejgamberi [salallahu alejhi ue selam] vazhdoi deri te bunari
gjersa e mënjanoi atë. Dhe ai [salallahu alejhi ue selam] ka thënë:

“Ky është bunari që më
është treguar [në ëndërr]. Uji i tij dukej si ekstrakt i gjetheve të kanës dhe drunjtë e saj të
palmës dukeshin si koka djajsh.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here