Home Këshilla Arsyeto para se ta mësosh se kishte të drejtë

Arsyeto para se ta mësosh se kishte të drejtë

0 views
0
SHARE

Isha profesor… dhe kritikova drejtorin tim… pastaj u bëra drejtor dhe e kuptova se ai ishte i arsyetuar.

Isha student… dhe kritikova profesorin tim… pastaj u bëra profesor dhe e kuptova se ai kishte të drejtë.

Isha i vogël… dhe u nevrikosa nga kujdesi i tepërt i babait… pastaj u bëra baba dhe e kuptova se unë kurrë nuk ia kisha dhënë hakun e tij.

Isha bashkëshort… prekesha shumë shpejt nga fjalët dhe veprat e njerëzve të gruas sime… pastaj u bëra baba i një bashkëshorteje dhe filluan miqtë e mijë të preken nga fjalët dhe veprat e mia… e kuptova se kjo dynja është rrotull.

Isha motër… dhe urreva nusen e vëllait… pastaj u bëra nuse dhe e kuptova se kisha qenë dëmtuese.

Isha bashkëshorte dhe mendova keq për vjehrrën, pastaj u bëra nënë e një bashkëshorti dhe e mësova se ajo nuk ka patur për qëllim diçka.

Arsyetoni… përpara se të rrotullohet koha dhe ta mësosh se tjetri kishte të drejtë.

 

Prandaj… vlerëso…, respekto… dhe bëj mirë atyre që sillen me ty me fjalë dhe vepra të mira!

Përktheu: F. Gurra

Burimi i Jetës

SHARE
Previous articleRukje e fuqishme kunder xhineve qe fluturojne
Next articleMJALTI ËSHTË SHËRIM PËR SHUMË SËMUNDJE
“Sikur ndokush prej jush të kishte një lumë përpara shtëpisë së tij dhe të lahej në të pesë herë në ditë, a do të ngelte ndonjë papastërti në trupin e tij?” Thanë: Jo, asnjë papastërti nuk do të mbetej. Tha i Dërguari i Allahut: “Kështu janë edhe pesë namazet me të cilat Allahu fshin gjynahet.” (Buhariu dhe Muslimi)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here