Home Këshilla Alergjitë dhe Trajtimi me Hixhame!

Alergjitë dhe Trajtimi me Hixhame!

0 views
0
SHARE

Alergjitë dhe Trajtimi me Hixhame!

Nxehtesia dhe rrezet e Diellit ndikojn në shtimin e simptomave të Alergjisë!

~Hixhama ndihmon ne forcimin e sistemit imunitar duke e bërë atë rezistent ndaj shumë agjentëve ( një agjent është një proteiné të cilen organizmi e vlerson si te huaj) të cilet mundë të jenë si: poleni i luleve dhe pemve, toksina të mjedisit, myku, morri i bimëve, alergjia në ushqime të ndryshme, zemërimi shtazor dhe një mori irrituesish.
Menjëher pas ekspozimit ndaj një agjenti, sistemi imun lëshon antitrupa specifik për të shkatrruar këtë agjent armik duke angazhuar një seri komplekse veprimesh që përfshijnë një sere reaksjone biokimike.
Me pas këto kimikate prodhojnë një inflamacion ose simptomash tjera të një reagimi alergjik. Reagimet alergjike mundë të jene nga më të lehtat tek më të rëndat.

~Simptomat:

Veshtërsi në frymëmarrje, skuqje e syve,lotim dhe kruarje, ejnte e syve, kollitje,teshim, sekrecione te hundes, mufatje, nxehje e fytyres, rrethi i erret nen sy, kullim i hundeve, te vjellura, strengimet e stomakut dhe acarim i Zorreve apo ënjtja e tyre.Ndërsa simptomat më të renda përfshijnë:Astma, veshtersi ne frymemarrje apo kriza anafilaktike e cila mundë të jetë vdekjeprurse nese nuk trajtohet me kohë, gazrat e zorreve, mostretja e ushqimit apo keqtretja e tij. Ndërsa ata të cilet kan sistem me të dobët imunitar kan edhe pezmatim të gjuhes dhe gojes.

Përgatiti inf.Qendresa Paqarizi( Çertifikuar për Hixhame)

SHARE
Previous articleNdryshimi mes lidhjes se pamundesise dhe dobesimit truperor (mjekimi)
Next articleRukje për sherim nga magjia
“Sikur ndokush prej jush të kishte një lumë përpara shtëpisë së tij dhe të lahej në të pesë herë në ditë, a do të ngelte ndonjë papastërti në trupin e tij?” Thanë: Jo, asnjë papastërti nuk do të mbetej. Tha i Dërguari i Allahut: “Kështu janë edhe pesë namazet me të cilat Allahu fshin gjynahet.” (Buhariu dhe Muslimi)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here