Home Këshilla Ajete dhe hadithe për një shëndet të mirë

Ajete dhe hadithe për një shëndet të mirë

79 views
0
SHARE

“Pasha fikun dhe ullirin!” [Et-Tinë, 1]

“Përdorni vajin e ullirit dhe lyjuni me të, sepse ai fitohet prej `një druri të bekuar`(Hadith)

Në dy sahiha është shënuar se i Dërguari i All-llahut salallahu alejhi ve selem ka thënë:”Sikur mos të mendoja se kjo do të ishte tepër e rëndë për pasuesit e mi, do të jepja urdhër që t’i pastronin dhëmbët me misvak para çdo namazi”. ( Buhariu 2/312; Muslimi 252).

Aishja r.a ka treguar se i Derguari i All-llahut alejhi selam ka thene: “Kur zien perime te ndryshme me mish, hidh me shume kungulleshka ne te ,sepse ajo eshte mjet per forcim qe e permireson zemren e pikelluar”.

Allahu i Lartësuar në një ajet kuranor ka thënë: “…Hani dhe pini, por mos e teproni…” (A’raf, 31).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here