Home Këshilla A doni t’ju tregoj një lutje që nëse ndonjëri prej jush goditet...

A doni t’ju tregoj një lutje që nëse ndonjëri prej jush goditet nga ndonjë vështirësi apo bela dhe ai lutet me të, ajo (vështirësi) i largohet?

110 views
0
SHARE

Nga Sa’di (radijAllahu anhu) përcillet të ketë thënë: “Ishim ulur tek i Dërguari (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) dhe ai na tha: “A doni t’ju tregoj një lutje që nëse ndonjëri prej jush goditet nga ndonjë vështirësi apo bela dhe ai lutet me të, ajo (vështirësi) i largohet?”
“Gjithsesi” – thanë të pranishmit.
Ai tha: “Lutja e Dhun-Nunit (Junusit): “La ilahe il-la ente subhaneke inni kuntu minedh-dhalimin”
(S’ka të adhuruar të vërtetë përveç Teje (o Allah). Me të vërtetë, unë kam gabuar!”
(“Es-Silsiletu Es-Sahiha”, 1744)

Përktheu: Hoxhë Petrit Perçuku

SHARE
Previous articleMos u dëshpëro dhe flaki tej brengat
Next articleKi mendime të bukura për Zotin tënd
“Sikur ndokush prej jush të kishte një lumë përpara shtëpisë së tij dhe të lahej në të pesë herë në ditë, a do të ngelte ndonjë papastërti në trupin e tij?” Thanë: Jo, asnjë papastërti nuk do të mbetej. Tha i Dërguari i Allahut: “Kështu janë edhe pesë namazet me të cilat Allahu fshin gjynahet.” (Buhariu dhe Muslimi)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here