Home Edukim 1 milion fëmijë kanë mbetur jetim në Siri

1 milion fëmijë kanë mbetur jetim në Siri

0 views
0
SHARE

Lufta e Sirisë është në vitin e 6-shtë të saj. Kjo luftë ka lënë shumë të dëmtuar, të vrarë e të mbytur, të shpërngulur e të shkatërruar. Por më e rënda është çështja me fëmijët, ku përveç se ata u vranë pa mëshirë nga regjimi i Assadit në sy të gjithë botës, shumë prej tyre janë edhe jetim.

Një statistikë thotë që janë 1 milion fëmijë që brenda 6 viteve kanë mbetur jetim. Kombet e Bashkuara kanë paralajmëruar për rrezikun që përballen fëmijët jetim sikur mungesa e edukimit, trafikimi dhe indoktrinomi nga grupe kriminale. Shumë nga këto jetim që janë nga lufta në Siri po ndihmohen nga organizatat bamirëse brenda dhe jashtë Sirisë.

Ata megjithëse janë fëmijë e dinë atë që iu ka ndodhur, por gjejnë forcën për të vazhduar më tutje. Kërkesa e tyre e vetme është që fuqitë e mëdha të ndalojnë këtë luftë dhe të kthehen në jetën normale të tyre./KohaIslame.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here