Home Blog

Policia saudite e ul poshtë dronin e paautorizuar që fluturonte mbi zonën e kufizuar në Rijad

0

Një telekomandë e kontrolluar u rrëzua nga policia të shtunën në mbrëmje pasi u zbulua se fluturonte mbi një zonë të kufizuar në Riad pa një paqartësi të sigurisë.

Droni, që besohet të jetë një lodër, u zbulua nga oficerët në stacionin e policisë në Al Khuzama, tha një zëdhënës i Departamentit të Policisë në Rijad. Njësia e policisë veproi menjëherë dhe në përputhje me udhëzimet përkatëse të sigurisë dhe autoritetet kanë nisur një hetim mbi incidentin, tha zëdhënësi./KohaIslame.com/

Fenomeni i ”afshi i Pranverës” dhe ndikimi i Hixhames

0

Fenomeni i ”afshi i Pranverës” dhe ndikimi i Hixhames

Fenomeni Pranveror që i bën njerëzit të ndjehen më energjikë dhe më pak të nevojshëm për gjumë dikuj mund ti duket si mit, por ekspertët thonë që egziston.

Quhet afshi i Pranverës, por jo të gjitha simptomet e saj janë të mira. Afshi i Pranverës është i përfaqësuar me një definicion jo të denjë, pasi ende nuk është i renditur në ndonjë nga klasifikimet zyrtare të crregullimeve emocionale.

Sidoqoftë, Dr. Norman Rosenthal, Profesor i Psikiatrisë në Shkollën mjekësore klinike të Universitetit të Georgeoën-it, tha që një keqkuptim i zakonshëm është që afshi i Pranverës nuk egziston.

“Si njëri nga ata që kanë studiuar efektet e stinëve në disponimin e njeriut dhe sjelljen e tij për 40 vite, unë mund të potencoj se ky fenomen është shumë i vërtetë,” tha Rosenthal. ”…Ndryshimet e mëdha që ndodhin në natyrë gjatë Pranverës shkaktojnë te njerëzit jo vetëm një lloj të ”afshit Pranveror” por edhe më shumë.

Ndryshimet përfshijnë zgjatjen e ditëve, gjallërimin e pemëve dhe luleve, si dhe fillimi i sërishëm që vjen me Pranverën. Por, Rosenthal tha, këto ndryshime të Pranverës ndikojnë te njerëzit në mënyra të ndryshme. Disa mund të kenë energji të rritur, optimizëm dhe nevoj më të pakët për gjumë.

Të tjerët mund të përjetojnë një gjendje të përzier që përfshinë gjendjen e luhatshme të dimrit si disponim i dobët, plogështi dhe më shumë se kaq. Kur këto simptome shoqërohen me energji të rritun, kjo mund të shpie në iritabilitet, sipas Rosenthal.

Të tjerët mund të ndjejnë se nuk u duhet gjumë derisa të tjerët ndjehen të përgjumur.

Sipas Web MD, shumë nga sulmet në zemër ndodhin gjatë Pranverës pasi njerëzit fillojnë të bëjnë ushtrime në mënyrë të vrullshme pa përshkallëzim gradual.

”Shpesh ndodhë që personat që kanë vazhdimisht ndryshime disponimi kanë mundësi më shumë gjithashtu të përjetojnë afshin e Pranverës, por e njejta mund tu ndodhë edhe atyre që janë alergjik në polenin e Praverës, ” tha Rosenthal.

Shumë ndryshime vijnë në Pranverë si shkak i rritjes së shpejtë të rrezeve të diellit dhe temperaturës. Poleni mund të shkaktoj lirimin e substancave imunitare që e bëjnë njeriun të turbullt dhe iritabil.

“Është e mirëseardhun energjia e rritun, por fjala afsh përfshinë edhe gjëra të tjera që bashkarisht nuk jep ndjenjën e dickaje të kenaqshme…”tha Rosenthal.d.

Shumë njerëz përjetojnë një lloj ndryshimi në disponimin dhe sjelljen e tyre kur ndryshojnë stinët. Ndryshimet në sasinë e dritës së pranishme në ambientin e jashtëm gjatë stinëve mund të ketë efekt kyq në kiminë e trupit. Disa individë vërejnë rënie të energjisë dhe kanë nevoj për më shumë gjumë në stinët që kanë më pak dritë. Ndryshime të tjera në sjellje përfshijnë izolimin nga familja dhe shokët, apo një rritje në konsumin e ushqimit dhe kofeinës.

Gjatë dimrit orët me diell gjatë ditës janë më të pakta, me qka vlerat e serotoninës në trup janë më të larta, dhe si pasoj jep plogështi dhe depresion për disa. Errësira e gjatë gjithashtu e ndërprenë ritmin cikardial të trupit pasiqë ekspozimi i ulët i trupit ndaj dritës së diellit i jep sinjal trupit që të bie në gjumë kur në fakt ai duhet të ishte zgjuar. Drita e diellit e furnizon organizmin me të dhëna të cilat ndikojnë në dilatimin (zgjerimin) e bebzave të syrit, zgjuarsinë, ritmin e zemrës dhe nivelin e melatoninës. Në fakt, drita e cila depërton në retinë e rregullon ritmin e juaj cikardial (orën biologjike e cila e rregullon ndjesinë ditë-natë).

Ky reagim ndaj stinëve ndodhë kur koha bëhet e nxehtë dhe me diell, dhe trupi juaj fillon ti ekspozohet vazhdimisht dritës. Disa ndjejnë pagjumësi, apo bëhen më shumë aksioz, iritabil apo hiperaktivë gjatë pranverës dhe verës. Kjo gjendje quhet Crregullim Revers afektiv stinor.

Stinët gjithashtu ndikojnë në hormone, sistemin imunitar dhe në neurotransmiter, të cilët janë substanca kimike të trurit, tha eksperti Vandeëalle. Disa hulumtime kanë vënë në pah që stinët ndikojnë në aftësinë e të menduarit, por gjetjet nuk kanë qenë vendimtare, tha ai.

Trajtimi

Derisa gjatë dimrit metabolizmi i organizmit është më i ulët se gjatë verës pra trupi kalon në një gjendje hibernimi dhe mundohet që ta deponoj ushqimin në forma tjera në organizëm , kjo edhe si pasoj e faktit që rezistenca ndaj insulinës gjatë dimrit është më e madhe bën që në trup të grumbullohen materie të ndryshme.Prandej kërkohet dhe preferohet që të bëhet detoksikimi i trupit me metoda të ndryshme dhe metoda më e mirë është Terapia e lagësht me kupa (Hixhama).

Mungesa e rrezeve të diellit rritë nivelin e serotoninës dhe rritë nivelin e melatoninës duke sjellë edhe deri te një gjëndje e pasivitetit , përgjumjes por edhe deri te depresioni stinor, prandej preferohet lëvizja e vazhdueshme në ambientin e jashtëm dhe për këtë një mënyrë e mirë është praktikimi i namazit të përbashkët në faltore (Xhami). Dalja në natyrë për ecje, ecja e përshpejtuar etj.

Koha e ftohtë e dimrit është një vazokonstriktor (ngushtues i diametrit të enëve të gjakut) me cka edhe e pakeson oksigjenimin e duhur të indeve të buta (muskujve, tetivave, ligamenteve etj) me gjak të mjaftueshëm duke sjellë deri te mundësia më e madhe për grumbullim të toksinave por edhe për ftohje të këtyre strukturave që ndryshe quhet si reumë. Hixhama rritë mbi 30 herë qarkullimin e gjakut duke dhënë hiperoksigjenim dhe duke larguar plotësisht reumën në vendet e ftohura.

Ndikimi i stinës së dimrit në nivelin e neurotransmiterëve nxitë te disa persona edhe kokëdhembje të tillë si migrena , derisa terapia më efikase deri më tani për të gjitha llojet e kokëdhembjeve por në vecanti për migrenën është Hixhama. Njëkohësisht edhe një rregullator i fuqishëm i gjëndjes psikologjike dhe një balancues i homeoztazës. Pranvera është stina e duhur për ta shpërblyer organizmin me terapinë Hixhame.

Përzgjodhi dhe përshtati: Dr.med. Flakron Sabedini

Hixhama therapist.

Mos u dëshpëro, kjo botë nuk meriton të dëshpërohesh për të

0

I Dërguari i Allahut [s.a.v.s.] thotë: “Sikur kjo botë të kishte vlerë te Allahu sa një krah i mushkonjës, Ai nuk do të mundësonte
që pabesimtari të pi asnjë pikë ujë në të.

Krahu i mushkonjës ka më shumë vlerë te Allahu [xh.sh.] se kjo botë. Pra, kjo është e vërteta mbi këtë botë, ndaj nuk ka arsye
që dikush të dëshprohet për të.

Gëzimi dhe kënaqësia do të thotë: Të ndjesh siguri për vetveten, të ardhmen, jetën dhe familjen tënde. Në fakt këto të gjitha përfshihen në besimin që ka njeriu (imanin) dhe në pajtimin që tregon besimtari për përcaktimin e Allahut [xh.sh.]

Magjia e shkelur më së shumti është aksidentale

0

Magjia e shkelur më së shumti është aksidentale; është e shtrirë atje për një aryse apo tjetër dhe dikush shkel në të. Më së shumti ka efekt në lëkurë; prerje, ekzema (prosiasis) dhe butona në trup dhe kryesisht në këmbë, nganjëherë ndryshon vende dhe me mjekësi e pashpjeguar.Ajo gjithashtu mund të shkaktojë flokët të bien ose dobësi në këmbë. Nuk ka asnjë efekt të thyndarjes së një çifti , parandalimin e punës apo efekte të tjera, por vetëm efekt fizik. Ndonjëherë magjia është vënë në rrugën e dikujt – kryesisht para shtëpisë së tij – për të goditur atë. Kjo pastaj do të ketë efektin e synuar dhe jo vetëm ndikonë në lëkurë.

 

Syri ndikon tek burri me lejen e Allahut derisa ai burri gjendet ne një vend te lartë e pastaj rrëzohet prej tij

0

Argumente nga hadithet e profetit Muhamed për ndikimin e syrit.

Nga Ebu Hurejre r.a trasn se tha I derguari I Allahut .as se “Syri është I vertetete” (Buhariu-Muslimi)
Nga Aishe r.a trasnmetohet se profeti .as tha “kerkoj mbrotje e Allahut nga syri I keq se syri është I vërtetë”
Transmeton Ibn maxha
Nga iBn Abasi r.a trasn se I derguari I Allahut a.s ka thene:

Syri është I vërtetë sikur të kishte diçka qe do shpejtonte kaderin e Allahut do të kishte qenë syri nëse ju kërkojnë qe te laheni atëherë lahuni.trasn Muslimi.
Pra ne se ju kërkohet te laheni për ndodnje nga vellezerve tuaj muslimane qe e ka goditur syri plotesojani kerkesen duke u lare.
Nga Esma bint Emejes r.a tha O I derguari I Allahut bijte e xhaferrit I godet syri e te kërkon tu lexosh atyre për sherim.tha .Po nëse do të kishte diçka do ta shpejtonte caktimin e allhut do të ishte syri”
Nga ebu dheri tha I derguari I Allahut “Syri ndikon tek burri me lejen e Allahut derisa ai burri gjendet ne një vend te lartë e p[astaj rrëzohet prej tij”
Nga ibn Abasi trans se ka thënë I derguari I Allahut Syri është I vërtetë e te rrezon nga lartesia”.
Nga xhabiri r.a tras se ka thënë I derguari I Allahut .Syri e fut burrin ne varr dhe devene ne tenxhere”
D.m.th. e vdes njeriun dhe e semur devene dhe pastaj duhet ta theresh se mos ngordhi e e gatuan ne tenxhere për ta ngrënë.

Nga xhabiri r a trans se ka thënë I derguari I Allahut.Shumica e tyre qe vdesin pas gjykimit te Allahut janë nga përcaktimi I syrit

Nga Aishe r.a tha se .ishte I derguari I Allahut qe urdhëronte për kerkimin e leximit nga syri
Nga Enes ibn Malik r.a trans se “lejoi I derguari I Allahut leximin e kuranit për sherim nga syri dhe pickimi qelbi qe del nga te carat e trupit.(pickimi është për çdo pickim gjarpri ose akrepi)
Nga ume Seleme r.a trasm se I derguari I Allahut I tha një fshinje ne shtepine esaj qe kishte një njolle ne fytyre .Atë e ka goditur syri laxoji asaj.(buhariu –Muslimi)
Nga xhabiri r.a trasm se Lejoi I derguari I Allahut a.s leximin për sherim nga gjarpri) tek familja e hazim dhe I tha Esma bint Umejes.çfarë ndodh qe po shoh trupat e bijve te vellait tim te dobët mos kanë ndonjë gjë?Ajo I tha jo por syri shpejton tek ata.tha lexoji atyre dhe tregoi atij fëmijët e u tha .lexohu atyre (kuran)

 

Mjekimi I syrit 

0

Mjekimi I syrit
Argumenta nga kurani I nderuar për ndikimin e syrit

Ajeti 67-68 sure Jusuf)

67. Po ai (Jakubi) tha: “O bijt e mi, mos hyni (në Egjipt) për një derë, po hyni nëpër dyer të ndryshme. Unë nuk mund të largoj prej jush asnjë send nga caktimi i All-llahut, vendimi nuk është i tjetërkujt vetëm i All-llahut, vetëm Atij iu kam mbështetur dhe vetëm Atij le t’i mbështeten ata që besuan.
68. Dhe ata hynë ashtu si i porositi babai i tyre, po ajo nuk ishte gjë që do t’u ndihmonte asgjë nga caktimi i All-llahut, përveç një dëshire të Jakubit që e kishte në vete dhe e kreu. Po ai (Jakubi) ishte i dijshëm për të, ngase Ne e kemi mësuar për atë, por shumica e njerëzve nuk e dinë.

Ka then ibn kethiri rahimuallah ne komentin e këtyre ajetetve Allahu na lajmeron neve për jakubin a.s se ai I urdhëroi bijte e tij kur bashke me vellane e tyre benjaminin I pergatiti për te hyrë ne egjypt qe të mos hynin te gjithë nga një dere port e hynin nga dyer të ndryshme.Siç tha Ibn Abasi Muhamed ibn kabb muxhahidi ed-dahak katade dhe suddi.Ai u frikesau se mos ata I godiste syri sepse ata ishin te bukur dhe me emër te mirë.
Dhe syri është I vërtetë dhe rrezon kaloresin nga kali e thenia “Unë nuk mund të largoj prej jush asnjë send nga caktimi i All-llahut, vendimi nuk është i tjetërkujt vetëm i All-llahut, vetëm Atij iu kam mbështetur dhe vetëm Atij le t’i mbështeten ata që besuan”

Tregon porosia qe u dha dhe se ruajtja nga këto gjëra nuk e tregojnë percaktimin e Allahut e Allahu nëse do diçka ajo nuk e ndryshohet e nuk ndalohet.

Ajeti 51 kalem
51. E ata që nuk besuan gati sa nuk të zhdukin ty me shikimet e tyre, kur e dëgjuan Kur’anin, e (nga inati) thanë: “Ai është i marrë!”

Tha ibn kethiri se ka then Ibn Abasi dhe Muaxhahidi etj se fjala ” Do te zhdukin me shikimet e tyre ” d.m.th. do të hanin ne sy se të kishin cmire nga urretja e tyre nëse nuk do ishte mbrotja e Allahut prej tyre.Ky ajet është argument se ndikimi e goditja e syrit është e vërtetë me lejen e Zotit siç është transmetuar ne shumë hadithe te tjera.

 

Rukje për sherim nga magjia

0

Rukje për sherim nga magjia

Hoxhë Musli Zymberi

Rukje për sherim nga magjia me lejen e Allahut Subhanehu we Teala

Alergjitë dhe Trajtimi me Hixhame!

0

Alergjitë dhe Trajtimi me Hixhame!

Nxehtesia dhe rrezet e Diellit ndikojn në shtimin e simptomave të Alergjisë!

~Hixhama ndihmon ne forcimin e sistemit imunitar duke e bërë atë rezistent ndaj shumë agjentëve ( një agjent është një proteiné të cilen organizmi e vlerson si te huaj) të cilet mundë të jenë si: poleni i luleve dhe pemve, toksina të mjedisit, myku, morri i bimëve, alergjia në ushqime të ndryshme, zemërimi shtazor dhe një mori irrituesish.
Menjëher pas ekspozimit ndaj një agjenti, sistemi imun lëshon antitrupa specifik për të shkatrruar këtë agjent armik duke angazhuar një seri komplekse veprimesh që përfshijnë një sere reaksjone biokimike.
Me pas këto kimikate prodhojnë një inflamacion ose simptomash tjera të një reagimi alergjik. Reagimet alergjike mundë të jene nga më të lehtat tek më të rëndat.

~Simptomat:

Veshtërsi në frymëmarrje, skuqje e syve,lotim dhe kruarje, ejnte e syve, kollitje,teshim, sekrecione te hundes, mufatje, nxehje e fytyres, rrethi i erret nen sy, kullim i hundeve, te vjellura, strengimet e stomakut dhe acarim i Zorreve apo ënjtja e tyre.Ndërsa simptomat më të renda përfshijnë:Astma, veshtersi ne frymemarrje apo kriza anafilaktike e cila mundë të jetë vdekjeprurse nese nuk trajtohet me kohë, gazrat e zorreve, mostretja e ushqimit apo keqtretja e tij. Ndërsa ata të cilet kan sistem me të dobët imunitar kan edhe pezmatim të gjuhes dhe gojes.

Përgatiti inf.Qendresa Paqarizi( Çertifikuar për Hixhame)

Ndryshimi mes lidhjes se pamundesise dhe dobesimit truperor (mjekimi)

0

Ndryshimi mes lidhjes se pamundesise dhe dobesimit truperor

E para lidhja
I lidhuri ndjen mundësi te plota për te pekedhelur gruan e tij.Kur është larg saj penisi vjen ne formë e nëse afrohet tek ajo e deshiron te kryeje marredhnie tkurret penisi I tij dhe bëhet I pamundur për te kryer aktin

E dyta pamundesia truperore
E kjo është pamundesia e burrit për te kryer marredhnie me gruan e tij qoftë larg asaj qoftë afër dhe nuk vjen ne formë ne çdo rast.

E treta dobesimi trupor
Buri nuk mund te kryeje marredhnie me gruan e tij përveç pas kohe te gjatë rrale dhe plotesohet akti seksual për çaste te shkurtra. E penisi I tij dobesohet e tkurret pak çaste pas aktit seksual.

Mjekimi
Permendem mjekimin e lidhjes me dhjetë rrugë
Pamundesia mjekohet tek doktorret nese mundesh dhe dobesimi mjekohet si me poshtë.

Merr një kilogram mjalte blete te pastre dhe dyqind gram ushqim te mbretereshave te bleteve.
I lexon ne perzierjen e tyre El Fatihane dhe tre suret e fundit te kuranit(Ihals Felek dhe Nas) nga shtatë here .
Ha i semuri nga çdo ditë tre luge gjelle Një luge esell ne mëngjes një luge para dreke dhe një luge para darkes .Vazhdon me këtë një muaj rrjesht ose dy sipas dobise se tij.do të sherohet me lejen e Zotit.

 

Mjekimi I disa llojeve te shterpesise

0

Mjekimi I disa llojeve te shterpesise
Shterpesia tek burat është dy llojesh

Një lloj qe mjekohet tek doktorri nëse mundet
Shtrepesia për shka te kapjes se xhindit qe futet ne trupin e njeriut dhe qe mjekohet me kuran dua (lutje dhe dhiker.
Dihet nga praktika e pllenimit do disa kushtet me lejen e Zotit te jetë perqindja e sperzmatoiteve tek burri me shumë se 20 000 000 ne një centimeter kub e ndonjëherë ne testikulat e burrit qe prodhojne spermazotoid duke I shtypur ato del nr I nevojshem I tyre I shperngulur ne vendin hujsesel menevije.Ata kanë nevojë për një leng rreshqites qe prodhohet ne gjendren e kuber dhe hidhet ky leng tek heujsel meneuije shejtani eben qendren kuber qe të mos prodhoje lengun e nevojshme e kështu kur nuk gjejne ushqim ato ngordhin e nuk plotesohte kushti për lindjen e femijes.ndryshimi shterpesise se a\zakonshme nga ajo sjell xhindi.

Shterpesia për shkak te xhindit ka këto shenja
Ngushtim kraharori veçanërisht para ikindie gjer ne mesnate
Here here humbet vemendjen
Dhimbje në fund te kurrizit
Shqetesime ne gjume endrra te frikshme

Shterpesia e gruas është dy lloje I zakonshme e krijoi Allahu
Për shka te xhindit qe banon ne mitren e gruas e prish vezet e saj.kështu nuk plotesohet pllenimi.Ose ai e lejon plennimin por pas disa muajsh xhindi tund mitren e gruas e zbret nga ajo gjak endosh deshtime.Mundet qe deshtimi te përsëritet për shka te xhindit.janë mjekuar shumë raste te tilla është fiksuar nga buhari dhe muslimiper shejtanin qe ecën ne damret e gjakut te njeriut

Mjekimi I shterpesise
Incizon suret ne kaset dhe degjon tre here ne ditë
Lexon suren Safate çdo megjeslexon ose degjon suren mearixh p[ara gjumit
Lexon ne vaj ulliri ose ne vajin habbedeu seuda suren el fatiha ajtin 255 te sures bekare dhe ady ajetet e fundit te sures bekare dhe sures dy ajete e fundit ali imran 7 here e tre suret e fundit te kuranit e pastaj lyen gjoksin dhe ballin shtyllne kurrizore para gjumit.
Pastaj me mjalte blete lexon te njetat gjëra dhe çdo mëngjes esell merr nga një luge.vazhdon me këtë tre muaj duke I zbatuar rregullat e fesë te jetë prej besimtareve te mirë qe falet sepse Allahu I sheron besimtaret sipas ajetit Ne ju zbritem kuranin qe është sherim dhe meshire për besimtaret (Isra 32) nAllahu I vecoi besimtaret nga te tjerët me meshiren e tij ato janë sheruar ne shumë rate.

Mjekimi I daljes se psermes mundet qe kjo te jetë gjendje e zakonshme e mjekohet tek doktori si me poshte

1) përdorimi I kremrave qe poakesojne ndjenjat
2) gjatë marrehdnieve seksuale të mendosh për gjëra te tjera
3) të mendosh oper ushtrime te vështira matematikore gjatë tyre
4) Mundet qe xhindi te bëhet shkak I nxjerrjes se sperms shpejt duke hyrë ne testikujt e burrit e mjekohet si me poshte pas faljes se mengjesitLexon suren mulk para gjumit ose e degjon
5) Lexon çdo ditë ajetin 255 te sures bekare ose e degjonate 70 here e me shumë çdo mëngjes embremje lexon duate e caktuara shiko tek libri mburoja muslimanit