14.9 C
Kumanovo
Monday, May 20, 2019
Home Blog Page 74

 Si ndodh mësyshi ? Ja cka thonë njerëzit e mencur

Si ndodh mësyshi Ndërsa për mënyrën sesi ndodh, Ibn El-Kajimi thotë: “Nuk ka dyshim se Allahu i Lartmadhëruar i ka krijuar trupat dhe shpirtrat me...

Magjia më e rëndë është ajo kur njeriu ndjehet në këtë gjendje

Sufjani ka thënë: Magjia më e rëndë është ajo kur njeriu ndjehet në këtë gjendje. Profeti (alejhi selam) i tha Aishes: O Aishe, a e...

Ja se për cka mund ta këndosh këtë sure

Thuaj: “Kërkoj mbështetje te Zoti i agimit, që të më mbrojë nga sherri i gjithçkaje që Ai ka krijuar dhe nga sherri i natës,...

Po ta thuash njëqind herë çdo ditë, shejtani nuk mund të të afrohet

Të thuash: “La ilahe il-lall-llahu vahdehu la sherike leh. Lehul mulku ve lehul hamdu ve huve ala kul-li shejin kadir.” Thotë Profeti : “Kush...

Thuaj : Eudhu bil-lahi minesh shejtani rraxhim”, shejtani largohet

Kërkimi mbrojtje nga Zoti. Me të thënë: “Eudhu bil-lahi minesh shejtani rraxhim”, shejtani largohet dhe nuk mund të të afrohet dot. Për këtë ne lexojmë dhe...

Ilaci nëse je i goditur nga syri i keq (2 orë suren felek dhe...

1. Thuaj: “Mbështetem (mbrohem) me Zotin e njerëzve! 2. Sunduesin e njerëzve, 3. Të adhuruarin e njerëzve, 4. Prej të keqes së cytësit që fshihet. 5. I cili...

Të gjithë pyesin si ta përdorim kokërrën e zezë (farën e zezë) ,ja si...

Si ta përdorim? Ti o njeri, që kërkon të gëzosh gjithnjë shëndet patjetër duhet të këmbëgulësh në përdorimin e Farës së Zezë. Rëndësia e Farës...

Përdorni rregullisht këtë farë të zezë, (Habbetus Seuda) sepse ajo përmban në vete ilaç...

Vlera e këtij vaji në hadithet e Muhammedit, alejhi selam Ebu Hurejra (Allahu qoftë i kënaqur prej tij!) ka transmetuar se i Dërguari i Allahut,...

Egjipt, ndërtohet katedralja më e madhe e Lindjes së Mesme, simbol i bashkëjetesës

0 kilometra nga Kajro, po ndërtohet katedralja më e madhe e krishterë në Lindjen e Mesme, e dashur nga presidenti egjiptian, Abdel Fattah...

Shërim me dhe dhe me pështymë

Aishja r.a. tregon se i Dërguari i Allahut a.s. këndonte për rukja këtë dua: “Bismil-lah, Turbetu erdina, bi riikati ba’dina jnshfa sekiimuna bi idhni rabbina...