5 C
Kumanovo
Friday, April 19, 2019
Home Blog Page 73

7 duatë (lutjet ) Profetike kryesore për shërim (kundër mësyshit dhe hasedit)

1. Duaja e Parë: Arabisht: Transliterimi (duaja me shkronja latine): UĬIDHUKE BI KELIMEETIL-LAAHIT-TEEM-MEE-TI, MIN KUL-LI SHEJŤAANIN UE HEEM-MEH, UE MIN KUL-LI ĂJNIN LEEM-MEH.” Kuptimi shqip: “Të mbroj ty përmes...

LUTJA E PRANUESHME E PROFETIT JUNUS

Lutja në fjalë është lutja në vijim e Profetit Junus (Paqja qoftë mbi të!): “LAA ILAAȞE IL-LEE ENTE SŬBȞAANEKE IN-NII KŬNTŬ MINEDȞ-DȞAALIMIIN / S’ka zot (të...

Si ndodh smira ? Ja cka thonë dijetarët

Si ndodh smira ? Disa dijetarë thonë se tek ai që merret mësysh përmes smirës mund të vijnë dhe të ndikojnë edhe xhindet (shejtanët), pa...

Shenjat e prekjes prej xhindeve (mesit)

Shenjat e prekjes prej xhindeve (mesit) Shenjat më të spikatura tek i prekuri prej xhindit/eve janë si vijon: a. shmangia dhe përpjekja e madhe për t’u...

Rukje e fuqishme kunder syrit te keq

Rukje e fuqishme kunder syrit te keq Degjoje cdo dite minimumi 3 here ne dite Degjoje cdo dite me kufje .  

Duaja Kur dalim nga shtëpia (Të mjafton, të mbron dhe të udhëzon, dhe të...

Kur dalim nga shtëpia: Muhammedi alejhi selam thotë: ” Kush thotë kur del nga shtëpia: BISMIL-LAHI TEUEKKELTU `ALALL-LLAHI UE LA HAULE UE LA KUUUETE IL-LA BIL-LAHI …i thuhet...

 Si ndodh mësyshi ? Ja cka thonë njerëzit e mencur

Si ndodh mësyshi Ndërsa për mënyrën sesi ndodh, Ibn El-Kajimi thotë: “Nuk ka dyshim se Allahu i Lartmadhëruar i ka krijuar trupat dhe shpirtrat me...

Magjia më e rëndë është ajo kur njeriu ndjehet në këtë gjendje

Sufjani ka thënë: Magjia më e rëndë është ajo kur njeriu ndjehet në këtë gjendje. Profeti (alejhi selam) i tha Aishes: O Aishe, a e...

Ja se për cka mund ta këndosh këtë sure

Thuaj: “Kërkoj mbështetje te Zoti i agimit, që të më mbrojë nga sherri i gjithçkaje që Ai ka krijuar dhe nga sherri i natës,...

Po ta thuash njëqind herë çdo ditë, shejtani nuk mund të të afrohet

Të thuash: “La ilahe il-lall-llahu vahdehu la sherike leh. Lehul mulku ve lehul hamdu ve huve ala kul-li shejin kadir.” Thotë Profeti : “Kush...