Home Blog

Rukje e fuqishme kunder magjise ne deshtimin e biznesit dhe te ardhurave financiare

0

Rukje e fuqishme kunder magjise ne deshtimin e biznesit dhe te ardhurave financiare

Degjoje cdo dite pas namazeve ditore.

Mjaltë shtim peshe -Përmirësimi më i mirë i dietës tuaj

0

Lodhje… Mungesë Energjie…Mungesë Motivimi !

Mjaltë shtim peshe -Përmirësimi më i mirë i dietës tuaj

100% Natyrale

Nga dobitë e shumta mund të përmendim:

Rregullon oreksin tuaj
Ofron gjallëri fizike dhe shpirtërore
I jep forcën e duhur imunitetit
Stimulon prodhimin e testosteronit tek meshkujt dhe estrogjenit tek femrat
Rregullon aparatin e frymëmarrjes
Pastrues i përgjithshëm i infeksioneve, viruseve dhe mikrobeve
Ndihmon ne rritjen dhe permiresimin e shendetit tuaj mental, sikurse ndihmon per te patur nje kujtese sa me te gjate
Lehtëson dhimbjen e kokës
Burim jashtëzakonisht i pasur me shumë vitamina dhe mineraleve esenciale të nevojshme për organizmin.

Përbërsit:
Mjaltë , fenugreek, polen blete, fara susami …etje

Mënyra e Përdorimit:

Një lugë të mesme në një gotë qumësht 3 herë në ditë, gjys ore pas bukës ose para bukës.

………………………………………….
“Bio Herbal”: Bulevardi Bajram Curri, perballe ish-ATSH, pranë xhamisë Tabakeve ,Tirane.
Cel: +355682887359
Viber: +355682887359 WhatsApp: +355682887359

Rukje e fuqishme per vonese te marteses (apo mosmartese dhe probleme martesore)

0

Rukje e fuqishme per vonese te marteses (apo mosmartese dhe probleme martesore)

Degjoje cdo dite minimumi 3 here ne dite …(me se miri pas cdo namazi te dites dmth 5 here)
Me kufje,me qetesi.
Allahu eshte Sheruesi, per me teper info kerkoni ndonje musliman te besueshem qe ben rukje te mirefillte.

Nese nena nuk I ka simptomet e sihrit por femija qan nuk rahatohet ateher mesoj keto dhe lexoja femjes shepsh gjat dites

0

Nese nena nuk I ka simptomet e sihrit por femija qan nuk rahatohet ateher mesoj keto dhe lexoja femjes shepsh gjat dites

Suren nas,Suren felek,
SURE EL-FELEK
BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM
”Kul eudhu bi rabbil felek. Min sherri ma halek. Ve min sherri gasikin
idha vekab. Ve min sherrin-nef-fathatin fil ukad. Ve min sherri
hasedin idha hased.”
SURE EL-NAS
BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM
”Kul eudhu bi rabbin-nas. Melikin-nas.ilahin-nas.
Min sherril-vesvasil-hanas. El-ledhi juvesvisu fi sudurin-nas
Minel-xhin-neti ven-nas.”

EM JEHSUDUNE EN-NASE ‘ALA MA ‘ATAHUMULLAHU MIN FEDLIHI-A u kanë zili atyre njerëzve për atë që All-llahu u dha nga mirësitë e Tij
LEKAD HALEKNAL-’INSANE FI ‘AHSENI TAKWIM Vërtet, Ne e krijuam njerin në formën më të bukur.

Duaja për mbrojtjen e fëmijëve E vëndon dorën e djathtë mbi kokën e fëmijës, dhe ja lexojmë këtë lutje një herë, ose më shumë herë dhe inshAllah me lejen e Allahut do të jetë i mbrojtur, nga shejtanët dhe syri i keq.
E’udhu bi Kelimatil-lahit-tammeh min kul-li shejtanin ue
hammeh, ue min kul-li ‘ajnin ue lammeh.” – (Lus Allahun, që t’ju mbrojë me fjalët e Tija të plota nga çdo shejtan, nga çdo helm dhe nga çdo sy i keq.

Rinia, mes së shkuarës së trishtueshme dhe së ardhmes së panjohur

0

Të jesh shëndoshë, biri im! Porosit nëna të birin. Nuk i thotë: të jesh durimtar, e të angazhohesh vazhdimisht. Sikur i thotë: Hë mor bir, vazhdo jetën ashtu siç je duke e bërë, me rëndësi të jesh mirë me shëndet. Po, “Le të kënaqet sa është i ri”, u thonë shumë pleq të rinjve. Pa i shkëmbyer përvojat e jetës. Pa ia dhënë mësimet që mori prej jetës dhe njerëzve. S’bëhet fjalë për pleq të thinjur në tru.

S’ka prind që ia do të keqen bijve të vet, e unë them, “ka shumë prindër që ua duan të keqen, bile shumë, bijve të tyre”, kur dëshmi për këtë janë edukata dhe sjellja e bijve të tyre. Dëfryes e përtacë, rebelë e të papërfillshëm.

Të iku prej dorës, s’të dëgjon?! Mos më thuaj se lindi 20 vjeçësh! Ishte foshnje. E kishe në duar. Varej plotësisht nga ti. Ah po, s’e mendoje se do rebelohej një ditë, madje edhe kundra teje. Pse ti e vret mendjen, prandaj!

Kur në familje trashëgohet afetari! Ku Zoti është i  panjohur. Ku feja është spekulim e opium. E tani po më çan hallin e bijve tu?! Jo më, ai po ushtron vullnetin, ka bërë zgjedhjen, kur ti e kishe në dorë vullnetin, s’ia ruaje, që sot të bënte zgjedhjen e duhur e të drejtë, e tani vetëm lutu, se përveç lutjes s’ke gjë tjetër.

Rinia që s’lexon është e pafajshme. Ajo është naive, idiote. Njerëzit e paditur flasin kot, lëvizin kot, rrinë kot. Mësim s’marrin edhe për asnjë sekondë. Të akuzohet kjo rini?! Jo, prindërit e tyre kurrë s’panë me libër në dorë. Ku është babi?! Rrugëve. Lokaleve. Po dëgjon lajmet e mëngjesit e lajmet e mbrëmjes. Nëpër odë s’sheh asnjë libër të shfletuar. I cytur e i dashuruar në dhe me teknologjinë shpëlarëse e zhurmë-bërëse.

Nuk mund të akuzohet një rini, ndaj së cilës prindërit ishin të papërgjegjshëm ndaj saj kur ishin fëmijë, e adoleshentë. Tanimë ata kanë formuar personalitet të pavarur, i ka edukuar rruga e turma. E pavarur, d.m.th. “Ku rafsha, mos u vrafsha!” Me fjalë “të urta” boshe, sot e kësaj dite ushqehet dhe frymëzohet rinia jonë. “Mos paç punë, luaje derën”, e pse të luajë derën, s’paska punë për të bërë?! Dështoi një përpjekje, “Të jesh shëndoshë!”, d.m.th. mos u ndje dështak, sepse dështak je. Ky është kuptimi i drejtë.

Avni Tafili

Mos u mërzit, bashkëpuno me realitetin aktual

0

Nëse dëshiron dhe ke vullnet të fortë të arrish diçka në jetë ajo do të të nënshtrohet dhe do ta kesh, e nëse humb shpresat nga diçka, atë do ta humbasësh realisht.

E sikur të kënaqeshin me atë që ua dha Allahu dhe i Dërguari i Tij, e të thonin: ‘Na mjafton Allahu, Allahu do të na furnizojë nga të mirat e Tij, e edhe i Dërguari i Tij, dhe vetëm te Allahu e mbështesim dëshirën (do të ishte shumë më mirë për ta)” (Kur’an 9:59)

Kam lexuar se njëherë një njeri deshi të hidhej nga dritarja e shtëpisë e në të kërcyer unaza që mbante në gisht iu zu në një gozhdë të dritares dhe ia shkuli gishtin nga vendi. Njeriu mbeti me katër gishta në njërën dorë dhe tha: “S’mund ta besoj se në njërën dorë kam katër gishta, përveç kur kujtoj atë që ndodhi, sepse ndihem mirë e punoj normalisht pa pengesa. Nga ana tjetër unë jam i pajtuar me atë që më ka ngjarë. Ky është caktim i Allahut dhe gjithçka ndodh me dëshirën e Tij.”
Njoha një njeri që kishte humbur krahun e majtë si pasojë e një sëmundjeje. Jetoi gjatë, u martua e i lindën shumë fëmijë, drejtonte makinën pa pengesë dhe kryente punën e tij i qetë, sikur të kishte lindur me një krah.
Në një haidth thuhet: “Pajtohu me atë që të është caktuar, do të jesh njeriu më i pasur. ”

Sa shpejt ambjentohemi me realitetin që na rrethon dhe i përshtatemi nivelit të jetesës ku jetojmë. Dikur jetonim nëpër shtëpi e vendbanime modeste, duke u shërbyer me mjete të thjeshta, megjithatë u pajtuam dhe e jetuam atë realitet ashtu siç ishte, prandaj edhe ishim të qetë e të lumtur.
Njëherë, në xhaminë e madhe të qytetit Kufe në Irak, kishte ngjarë një shpifje në mes dy familjeve saqë kishin ngritur shpatat kundër njëri-tjetrit. Njëri nga xhemati i xhamisë doli në kërkim të një njeriu të mençur e të urtë, i cili do e qetësonte situatën e tensionuar. Ky ishte Ahnef Kajsi, burrë i thatë e i dobët fizikisht, i cili në momentin që e thirrën ishte duke mjelur delet e tij dhe kishte veshur një mushama që s’kushtonte më shumë se dhjetë dirhem. Kur e lajmëruan për shpifjen dhe zënkën në xhami nuk u trondit aspak, sepse ishte mësuar të përjetojë raste të vështira në jetë. Në këtë rast tha: Me lejen e Zotit do bëhet mirë dhe filloi të hante iftarin. Në sofrën e tij nuk kishte veç një copë bukë e thatë, vaj, kripë e një gotë ujë. Në fillim bëri bismilah dhe në fund e përfundoi ngrënien me elhamdulilah. Mbathi teshat, mori shkopin dhe doli para masës që grindej. Kur panë Ahnefin, të gjithë heshtën dhe i dëgjuan këshillat dhe fjalët e ëmbla që u tha, saqë kur kërkoi të pajtoheshin e të ndaheshin çdokush në punë të vet, ata e dëgjuan dhe nuk vazhduan në shpifjen me të cilën ishin kapluar.

Nga ky tregim mund të marrim mësim e urtësi në shumë pika: Madhështia e urtia s’janë në pamjen e jashtme, dhe modestia e skamja s’janë mjerim, ashtu siç nuk është lumturia te pasuria. “E njeriu, kur e sprovon Zoti i tij, e nderon dhe e begaton, ai thotë: Zoti im më ka nderuar!’ Por, kur për ta sprovuar ia pakëson furnizimin (e varfëron), ai thotë: ‘Zoti im më ka nënçmuar!’” (Kur’an 89:15-16)
Vlera e njeriut është karekteri e morali i tij i lartë, e jo veshja apo pallati i tij. Njeriu peshon dhe vlerësohet në bazë të diturisë, punës, nderit, bujarisë e urtësisë që posedon. “Më i miri ndër ju te Allahu konsiderohet ai që është më i devotshëm” (Kur’an 49:13) Prandaj, mos të të mahnisë pasuria e tyre e as femijët e tyre” (Kur’an 9:55). Mësoje veten t’i dorëzohesh përcaktimin të Allahut. Pra, zgjidhja është: O Zot ne pajtohemi me atë që ndave për ne dhe Ty të jemi nënshtruar. “Kudo që të jeni vdekja do t’ju kapë, po edhe nëse jeni në pallate të fortifikuara” (Kur’an 4:78).
Ndër ditët më të vështira në jetën time ka qenë dita kur më lajmëroi mjeku se krahu i vëllaut tim Muhammedit do të prehet, megjithatë më qetësoi ky ajet: “Çfarëdo e keqe që ndodh (godet), nuk mund të jetë ndryshe, vetëm sipas caktimit të Allahut, e kush i beson Allahut, Ai ia udhëzon zemrën; Allahu është i Gjithëdijshëm për çdo send” (Kur’an 64:11). “Po ti jepju sihariqe durimtarëve, të cilët kur i godet ndonjë e pakëndshme thonë: Të Allahut jemi dhe vetëm tek Ai kthehemi!” (Kur’an 2:155-6)Këto ajete kur’anore me qetësuan dhe më bënë më të fortë.
El-Hansa en-Nehi’jes në luftën e Kadisijjes iu vranë katër bijt e saj, megjithatë ajo falënderoi Allahun për zgjedhjen që u kishte lënë bijve të saj. Me këtë ajo meritoi shpërblimin e Allahut në këtë botë e në tjetrën. Po sikur të kishte vepruar ndryshe, duke e kundërshtuar këtë gjendje dhe duke i humbur shpresat te Zoti i botëve, ç’do të kishte fituar përveç pikëllimit dhe dënimit për mospajtim me kadanë dhe kaderin e Zotit.
Në hadithin e Pejgamberit [s.a.v.s.] thuhet: Kush pajtohet me atë që i është caktuar, atij do t’i takojë kënaqësia, e kush refuzon atë që i është caktuar, atij do t’i takojë zemërimi i madh. ” Pra, duhet kuptuar se ilaçi i krizave dhe sprovave është fjalia: “Të Allahut jemi dhe Atij do i kthehemi”
“Çdo gjë që është në të (në tokë) është e zhdukur (e përkohshme)” (Kur’an 55:26) “Ti do të jesh i vdekur, e edhe ata do të jenë të vdekur (Kur’an 33:30).
Sikur të të lajmërojnë se të është djegur shtëpia, ose të ka vdekur fëmija, ose të është shkatërruar pasuria, çfarë do të ndërmerrje? Tani e tutje përgatit veten, s’të ndihmon ikja nga realiteti, mësohu të përballosh caktimin e Zotit, pajtohu me kadanë dhe kaderin e Tij, e pastaj prit shpërblimin e Zotit për gjithë këtë durim e pajtueshmëri. Ka edhe zgjidhje tjetër, mirëpo nuk ta rekomandoj atë: Ti mund të hidhërohesh, pikëllohesh e mospajtohesh me atë që të ka ngjarë, por çfarë do të fitosh? Hidhërimin e Zotit, zemërimin e njerëzve, humbjen e shpërblimit, dhe më e rëndësishmja ti nuk mund ta kthesh të vdekurin, as shtëpinë e djegur e as pasurinë e shkatërruar, sepse ngjarja ka ndodhur në të kaluarën dhe është çështje e kryer përfundimisht.

Është për t’u çuditur me këta katër veta që, kur sprovohen, nuk i thonë fjalët e bereqetshme prejkuranore

0

Është për t’u çuditur me këta katër veta që, kur sprovohen, nuk i thonë fjalët e bereqetshme prejkuranore:

1. Me atë që ka një preokupim e nuk e thotë fjalën prejkuranore “la ilahe il-la ente subhaneke inni kuntu minedh-dhalimiin (S’ka zot veç Teje, je i Plotmadhëri, unë isha prej gabimtarëve)”, pas së cilës fjalë të thënë prej një njeriu, Allahu ka treguar në Kuran për Vete se kishte vepruar kështu:”Iu përgjigjëm dhe e liruam nga preokupimi”.

2. Me atë që dëmtohet e nuk e thotë fjalën prejkuranore “rabbi inni messeniddurru ve ente erhamurrahimiin (Zoti im, mua m’u bë dëmi e Ti je më i Mëshirueshmi)”, pas së cilës fjalë të thënë prej një njeriu, Allahu ka treguar në Kuran për Vete se kishte vepruar kështu:”Iu përgjigjëm dhe ia larguam dëmin që pati”.

3. Me atë që ka ndonjë frike e nuk e thotë fjalën prejkuranore “hasbijallahu ve nimelvekiil (Më mjafton Allahu, te i Cili sa mirë është për t’u mbështetur)”, pas së cilës fjalë të thënë prej disa njerëzve, Allahu në Kuran ka treguar për Vete se ua kishte sjellë punën kështu:”Nga begatia e e dhëna bujare e Allahut, ata nuk i gjeti asnjë e keqe”.

4. Me atë që e mashtrojnë njerëzit e nuk e thotë fjalën prejkuranore “ve ufevvidu emrii ilallah vallahu besiirun bilibad (Po ia lë punën time Allahut, Ai i sheh mirë robërit)” pas së cilës fjalë të thënë nga një njeri, Allahu në Kuran ka treguar për Vete se kishte vepruar kështu:“E ruajti Allahu nga të këqijat që donin t’ia bënin duke e mashtruar”.

Përktheu Ilmi Rexhepi

Refleksologjia kurrizore në terapinë Hixhame

0

Refleksologjia kurrizore në terapinë Hixhame

Strukturat delikate të trurit , palcën kurrizore dhe nervat e kurrizit, Zoti i bëri të mbrojtuna duke i mbështjellë këto pjesë të rëndësihme me ”parzmore të fuqishme” pra me eshtra të formave të ndryshme dhe fortësisë së caktuar.

Truri ndodhet i vendisur brenda kafkës, ndërsa vertebrat (unazat) janë shtëpi e palcës kurrizore.

Palca kurrizore me butësinë e saj shtrihet brenda vrimave të cilat ndodhen në mesin e unazave, ndërsa degët e saj pra nervat dalin anash tyre dhe lidhen pastaj me pjesën e butë të trupit duke i furnizuar muskujt dhe strukturat e tjera të buta me kontrollim nervor.

Pjesën më të madhe të mirëqenies së një individi e përbën gjendja në të cilën ndodhet shtylla kurrizore dhe strukturat e saj.

Nervat që dalin nga shtylla kurrizore quhen nerva spinal dhe secili nga këta nerva ka nga një degë lëkurore që e inervon (pra që merr të dhënat nga lëkura në atë pjesë). Prandej lëkura është si një parcelë arash pra regjionesh që shtrihen në formë shiritash nga shtylla kurrizore dhe tutje. Trajtimi i këtyre regjionëve me Hixhame në rradhë të parë dërgon sinjale direkt në sistemin nervor qëndrorë dhe njëkohësisht edhe në organet e brendshme me të cilat shumë nerva spinal janë të lidhuna direkt, dhe përveq kësaj edhe përmes të SNQ-së dërgon sërish informacione shtesë në organet vitale të trupit tone.

Pra si e përdorim ne në Hixhame këtë informacion mbi Refleksologjinë kurrizore ?

Në cdo anë të shtyllës kurrizore kemi të përcaktuara më shumë se dhjetë pika presioni apo që quhen ndryshe accu-pika. Presioni në këto pika e largon tepricën apo e shton mangësinë për të arritë balansin biologjik, fiziologjik, psikologjik apo edhe atë emocional. Aq më tepër që Hixhama si terapi përfshin të gjitha teknikat në një procedurë, atë të presionit, tërheqjes, ngacmimit, detoksikimit dhe më në fund edhe atë të riperfuzionit më qarkullim të shumëfishtë të gjakut. Përdorimi i të gjitha teorive dhe metodave si ato të mjekësisë moderne por edhe ato të asaj alternative, duke filluar nga topografia anatomike , mekanizmat fiziologjikë e deri te akupresura , sistemi i merdianeve dhe më tutje refleksologjia kërkon eksperiencë të profesionistit mjek dhe si rezultat jep efekte të mahnitshme në balancimin e gjendjes aktuale të organizmit në një gjëndje normale të kënaqshme.

Përshtati dhe përzgjodhi: Dr.med. Flakron Sabedini

Hixhama therapist

Rukje e fuqishme kunder magjise kabalistike (kabala)

0

Rukje e fuqishme kunder magjise kabalistike (kabala)

 

Pjesët e trupit ku bëhet hixhami

0

Pjesët e trupit ku bëhet hixhami:

a) në kokë (jafuh)

Më parë e përmendëm hadithin të cilin e transmeton Ebu Kebshe el-Enmari në të cilin thotë se Pejgamberi s.a.v.s. ka bërë hixham në kokë dhe në mes shpatullave.

Nga Abdullah ibn Buhajne r.a. transmetohet që i Dërguari i Allahut, s.a.v.s. ka bërë hixham në rrugë për në Mekë, si murim. Hixhamin e bëri në mesin e kokës. (23)

Nga Ebu Hurejre r.a. transmeton që Ebu Hindi i bëri hixham Pejgamberit s.a.v.s. në tepen e kokës, me ç’rast Pejgamberi s.a.v.s. ka thënë: “Benu Bejada, martoni Ebu Hindën dhe njëra prej vajzave tuaja le të bëhet bashkëshortja e tij. Nëse në atë që shëroheni keni dobi, atëherë ky është hixhami”. (24)

b) në venat e qafës (ahdeajn) dhe në mes shpatullave (kahil)

Nga Enes r.a., transmetohet që Pejgamberi s.a.v.s. ka bërë hixham në venat e qafës dhe në mes të shpatullave, ditën e 17, 19 dhe 21 të muajit hënor. (25)

Nga Enesi r.a. transmetohet që Pejgamberi s.a.v.s. tre herë e ka bërë hixhamin në venet e qafës dhe në mes shpatullave. (26)

c) në shputat e këmbëve

Enesi r.a., transmeton që i Dërguari i Allahut, s.a.v.s. ka bërë hixham, si murim në shputën e këmbës për shkak të një infeksioni. (27)

d) në ije (virk)

Nga Xhabiri r.a., transmetohet që i Dërguari i Allahut, s.a.v.s. ka bërë hixham në ije (virk) për shkak të një infeksioni.(28)

Këto hadithe të sakta të cilat flasin për pesë pjesët e trupit në të cilat i Dërguari i Allahut, s.a.v.s. ka bërë hixhamin, tregojnë që ky akt është i lejuar dhe i arsyeshëm nga ana e sheriatit.